Biomedix Egészségközpont

Debrecen, Küküllő u. 12-16. • info@biomedix.hu

Masszázs

Miért olyan népszerű napjainkban a masszázs?            

Rohanó életmódunk, a növekvő stressz, az egyre jobban jellemző bizonytalanság, a mozgásszegény életmód, a helytelen testtartás, sok esetben az egyoldalú fizikai megterhelés, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az izmaink túlfeszítetté, görcsössé, fájdalmassá váljanak, megkeserítve ezzel mindennapi tevékenységeinket.

Miért jó a masszázs?

A masszázs az egyik legősibb és legkellemesebb  természetes módszer, a betegségek megelőzésére és gyógyítására, az egészség megőrzésére. Fellazító, stresszoldó, közérzetjavító hatása a kezelés után azonnal érezhető. Sokféle masszázs létezik, de mindegyik célja a szervezet testi és lelki regenerációjának támogatása és öngyógyító erejének fokozása.

A masszázsterápia során alapvető a vérkeringés fokozása, melynek hatására felgyorsul a különféle lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége. Megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások. Fokozódik a nyirokkeringés, változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés. masszázs után növekszik az izomzat teljesítőképessége, az elvégzett izommunka gyorsabbá, kitartóbbá válik. A masszázs csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre.

Milyen masszázst talál nálunk?

Orvosi gyógymasszázs.

A masszázs simító, gyúró, dörzsölő, ütögető, rezegtető fogásokból áll. A masszőr a kezével olyan ingerületeket kelt  a szövetek érzékelő idegvégződéseiben, amelyek ideiglenesen gátolják, csökkentik a krónikus fájdalmi ingerületek eljutását az agyba. Az agyat endorfin kiválasztásra ingerli, ami gyógyszerek nélkül enyhíti a fájdalmat. Élénkül a vérkeringés, lazul az izomfeszülés.

 

Svéd masszázs

A svédmasszázs a masszázs egyik legelterjedtebb fajtája. Ez az alapja a gyógymasszázsnak.

A masszázs során a masszőr simító, dörzsölő, rezegtető és gyúró mozdulatokkal frissíti fel a szervezetet, mellyel csökkenti a fájdalmat (pl. stresszes fejfájást), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenek előtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.

 

Tisztelettel várja minden kedves leendő páciensét masszőr munkatársunk.