Biomedix Egészségközpont

Debrecen, Küküllő u. 12-16. • info@biomedix.hu

Rehabilitáció

Mozgás az egészségéért!

Magyarországon a felnőtt lakosság kétharmada mozgásszegény életmódot él, sem munkája során, sem szabadidejében nem mozog, nem sportol, pedig az egészséges, rendszeresen végzett testmozgás jelentősen csökkentheti a legtöbb szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségek kialakulásának esélyét.

Miért is kezdjünk hozzá mozogni?

Bármiféle sérülés, baleset, törés és trauma utókezeléséhez azonnali torna, gyógytorna, mozgásterápia szükséges.

Sérülések, balesetek, műtétek után gondoljon a gyógytornára, gondoljon a különleges, azonnali rehabilitációs lehetőségünkre, az Egészségközpont rehabilitációs szolgáltatásaira. Ebben szakorvosi konzultáció, gyógytorna, masszázs, fizioterápia segíti várakozás nélkül, előjegyzés nélkül, azonnal. Segít a mindennapokban mihamarabb teljes értékű mozgással visszatérni.

Kezdjünk mozogni " csak" az egészségünk érdekében.

A mozgás jótékony élettani hatásai széleskörűek.

A rendszeres testedzés fokozza a szív és a tüdő teljesítőképességét, csökkenti a szívizomzat oxigénigényét, aminek különösen nagy jelentősége van koszorúér-betegségben szenvedők számára.

Ezért várjuk, minden infarktuson átesett, koszorúér betegségben szenvedő, szívbeteg pácienseinket is, akik neves kardiológus együttműködő partnerünk segítségével egy komplex rehabilitációs programmal kerülhetik el az újabb infarktust, javulhatnak jelentősen a meglévő gyógyszerek csökkentése mellett.

Jól ismert, hogy a gyakori testmozgás igen kedvező hatású az általános egészségi állapotra, csökkenti a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a szív-és érrendszeri betegségek, a stroke, az infarktus, az elhízás, a depresszió, a szorongás kialakulásának kockázatát. A rendszeres fizikai aktivitás ezenfelül a legtöbb daganatos betegség kialakulása ellen is védő hatással bír, ugyanis mintegy 50%-kal csökkenti a vastagbél daganat, 30%-kal a tüdő és méhtest daganat, 20%-kal a prosztatarák kialakulásának kockázatát.

Személyre szabottan, meglévő betegségek figyelembe vétele mellett irányított mozgás-programot állítunk össze minden egyes páciensünknek, rendszeres szakorvosi ellenőrzés mellett, az eredmények korrekt bemutatásával.

 

                     Garantáljuk, hogy egészségesebb lesz.

 

 

 

                           Tudományosan természetesen, természetesen tudományosan.