Biomedix Egészségközpont

Debrecen, Küküllő u. 12-16. • info@biomedix.hu

Egyéni gyógytorna

 

           Gyógytorna Debrecenben szakorvosi felügyelettel.

           Ebben különbözik az Egészségközpont számtalan torna lehetősége minden más helytől, hogy a páciens szakorvosi segítséget vehet igénybe, terhelhetőségét objektíven felmérve, alkatának megfelelő, nem tömeg ellátást kap.

           Fájnak a tagjaink, ropognak a csontjaink, ülni sem jó, de állni sem. Mindannyian tudjuk sportolni kellene, de sokan egészen addig nem vesszük rá magunkat, amíg bajunk nem lesz. Elkezdeni sohasem késő, a speciális torna, a gyógytorna pedig a megelőzésben is segít, de a meglévő betegségek és műtétek esetén is. 

Vannak esetek, amikor a beteg állapota csak több szakember együttes munkája eredményeként javítható. Számos komoly problémák kezeléséhez nyújt segítséget az általa leírt mozgássor.

Sokan nem szívesen tornáznak mások előtt, csoportban, vagy állapotuk miatt, vagy egyéb okból szégyenlősek. Nálunk lehetőség van egyéni torna kezelésekre, mely során egyénre szabottan, hatékonyan tudjuk elérni a kívánt állapotot.

Egyéni torna lehetőségeink:

 • Mc Kenzie módszer
 • Műtét utáni rehabilitáció
 • Reumatológiai betegségek tornája
 • Ortopédiai betegségek tornája
 • Ideggyógyászati betegségek tornája
 • Tartásjavítás
 • Gerincferdülés
 • Stretching
 • Lymphdrenage
 • Sérülten született gyermekek speciális tornája.

Az Egészségközpontban délelőtt, délután szabad időbeosztással lehetőség van tornára. A magasan szakképzett, speciális torna lehetőségeket is elsajátított gyógytornászok minden eszköz, szép környezet rendelkezésre áll. A kezelésben 1 óra mindig percre pontosan betartott és elegendő az egyéni, rohanástól mentes, személyre szabott torna gyakorlatok elvégzésére, elsajátítására.
 

 

Szokott fájni a dereka? Nem akarja, hogy gerincsérve legyen?

Mc Kenzie gyógytorna és a torna jelentősége.

Az új- zélandi Robin McKenzie által kifejlesztett módszer a gerincet, illetve a végtagokat érintő ízületi panaszok diagnosztizálására és kezelésére alkalmazható. McKenzie terápia egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás, a világ 40 országában alkalmazzák. A McKenzie módszerrel leggyakrabban a porckorong betegségeit (protrusio, prolapsus, discus hernia), illetve a karba és lábba sugárzó fájdalmat, zsibbadást kezeljük. Az orvos akkor ajánlja a McKenzie tornát, ha az adott gerincbetegség olyan stádiumban van, hogy műtét nélkül várható javulás.

A McKenzie módszer olyan aktív mozgásterápia, amelyben nagy hangsúlyt kapnak a páciens által önállóan végezhető gerinctorna gyakorlatok, amelyekkel képes befolyásolni a fájdalmát, és a probléma kimenetelét. A Mckenzie gyógytorna gyakorlatok könnyen megtanulhatók, és az életmódra vonatkozó tanácsokkal (helyes testtartás, ülés, munkavégzés, emelés) is kiegészítése. Az első alkalommal alapos mozgásszervi vizsgálat történik, melynek során a gyógytornász meghatározza a fájdalom feltételezhető okát. A vizsgálat eredményének alapján összeállítja a személyre szóló kezelési programot, amelyet kezdetben sűrűbb, majd egyre ritkuló kontroll mellett a páciens otthonában végezhet. Porckorong sérvnél például az elmozdult porckorongot célzott mozdulatokkal olyan helyzetbe lehet hozni, hogy az ne nyomja az ideggyököt. Ezeket a mozdulatokat meghatározott gyakorisággal végzik a páciensek, bizonyos mozdulatokat pedig egyáltalán nem végezhetnek.

A McKenzie módszer alkalmazi területei:

 • Karba ill. lábba kisugárzó fájdalom
 • Helytelen testtartásból adódó derék-, hát- nyakfájdalom
 • Kontraktúra, hegesedés, letapadás miatti derék-, hát-, nyakfájdalom
 • Gerincfájdalom, nyak és derék fájdalmas állapota.
 • Porckorong kiboltosulás
 • Porckorongsérv

Mc Kenzie gyógytorna, és minden típusú gyógytorna, rehabilitációs és alakformáló torna elérhető Debrecenben a Küküllő u.12:  BIOMEDIX Egészségközpontban. 06-30/6577 577.           Fájdalma van? Próbálja ki.

Gyógytornász: 

Kincses Anett: Mc Kenzie gyógytorna specialista.

                                          06-70-337 3174.

Horváth Zsuzsanna:  Mc Kenzie gyógytorna specialista.

                                    06-70-5718554

                                                            

A gyógytornász várja a pácienseket egyénre szabott tornával, modern, tiszta, családias körülmények között.