Biomedix Egészségközpont

Debrecen, Küküllő u. 12-16. • info@biomedix.hu

Diéta

Diétázott már kitartóan, fogyott és visszahízott?

Ismer ön legalább 3 féle divatos diétát? Működtek is ezek tartósan?

 

Sorsunk, életünk, egészségünk alakulását életmódunk, étkezésünk, környezetünk alapvetően meghatározza és befolyásolja. A debreceni Egészségközpont filozófiája az életmód alapú orvoslás, amelyben a páciens alapvető szerepet kap. Életmód-étrend változtatással jelentős betegségek / magas vérnyomás, cukorbetegség, érelmeszesedés, szívinfarktus, elhízás, allergia, asztma/   javulását, gyógyulását lehet elérni, betegségek megelőzését és életminősége pozitív irányú változását tapasztalhatjuk.

A magas vérnyomású betegeknél egészséges táplálkozással és életmód változtatással 3 hét alatt 11,4 Hgmm javulást várhatunk, emelkedett koleszterinszintet 4 hét alatt 28 százalékkal csökkenthetjük.

      

         Mi is a mi diétánk lényege?

    Az egészséges életmódhoz étkezési szokásainkat is meg kell változtatni. Ez ne járjon szenvedéssel, hanem örömet adó elhatározással. A táplálék megválasztása, elkészítése, a fogyasztás módja is a biológiai hatását befolyásolja.

A mi diétánk, mint minden terápiánk egyénre szabott, meglévő betegségeket figyelembe vevő, segítő étrend váltás, ami nem szenvedés, hanem sikerélménnyel járó közös eredmény a pácienseinkkel. Fogyunk és egészségesek leszünk.

 

 

A helyes étrendben kevés a teljes zsírtartalom, kis mennyiségben van "rossz zsír"-telített, hidrogénezett transzzsírok, sok benne a jó szénhidrát- gyümölcs, zöldség, teljes kiörlésű gabona, hüvelyesek, mellette kevés " jó" zsírt-omega 3 zsírsav és jó minőségű fehérjét tartalmaz.

Diétánk egy széles skálán mozoghat, változtathatunk nagyon kicsit és elfogadjuk a kis eredményt, mert olyan az alkatunk, és kevés betegségünk van. Amennyiben egyre nagyobb eredményt szeretnénk elérni, akkor a táplálkozási skálán jelentősebb változtatást kell megtennünk, de ehhez szakember adta segítség szükséges. Minél többet vállalunk a változtatásban, annál nagyobb eredményt érünk el. Ehhez egyre nagyobb sikerélmény társul, eredménye a mind egészségesebb életmód. A döntés mindig a páciens kezében van, és az eredmény is főleg az ő érdeme. Ezért forradalmian új és egyedi a mi diétás programunk Debrecenben először került bevezetésre. Ehhez mozgás program, stresszoldó program társítható.

Ez az új diétás módszer egészséges életmód mellett, jelentős fogyókúrás eredménnyel jár.

Várunk minden kedves érdeklődőt egy első, ingyenes konzultációra!     Biomedix szakértő csapata, Debrecen.